FADDERRESOR

Reseinformation

Varje år anordnas minst en resa, oftast två, till vår verksamhet i Kanyenda. Researrangör är vår huvudsponsor, AllResor i Herrljunga.

Resorna anpassas till varje grupp efter behov, tycke och smak och oftast kan, om du vill, t.ex. en safari inkluderas, eller varför inte besöka Viktoriafallen i södra Zambia.

Möjligheterna är nästan oändliga.

Vi flyger antingen till Lusaka eller till Ndola.

Via Lusaka:
Efter ankomsten till Lusaka, där vi övernattar, så åker vi med Zambiasbarn’s egen bil till Kanyenda. Resan brukar ta ca 5-6 timmar men det finns alltid nåt att se utefter vägen så tiden tycks gå betydligt fortare.
Vi stannar och äter något på vägen, t.ex. på Hungry Lion i Kabwe, cirka 15 mil från Lusaka.
Efter Kabwe fortsätter vi norrut mot kopparbältet. Nästa stad är Kapiri Mposhi. Från Kapiri går tåget till Dar es Salaam, Tanzania, en spännande resa som tar närmare två dygn, bitvis genom en nationalpark.

Via Ndola:
Vi åker direkt till Kanyenda med möjligtvis ett stopp i Lyanshya för att köpa Kwacha som den Zambiska valutan heter. Vi passar även på att köpa lite mat. Att åka via Ndola tar ca 1,5 timmar.

Väl framme så blir det naturligtvis tillfälle att träffa ditt fadderbarn, antingen i skolan eller i barnets hemmiljö. Vi brukar även hinna med några utflykter, t.ex till Mpongwe Mission Hospital för att få en inblick i hur sjukvården fungerar på den zambiska landsbygden. Mycket intressant! Vid vissa resor så blir det även tillfälle att hjälpa till med dokumentationen av våra fadderbarn.

Vi lovar att du kommer att lämna Kanyenda med ett minne för livet.

Voluntourism - volontärturism

Våra fadderresor är inte volontärresor i den betydelsen att vi utför arbete som den lokala befolkningen kan utföra.

Tvärtom, utöver vissa arbetsledningsuppgifter/beställare hyr vi alltid in personal för att vi på så sätt bidra ytterligare till civilsamhället.