HJÄLPEN NÅR FRAM

90_Konto_Logo_RGB.png

Zambias Barn är godkänd av Svensk Insamlingskontroll och innehar 90-konto.
Plusgiro 90 00 03-5 - Bankgiro 900-0035 - Swish 9000035

IBAN: SE1295000099601809000035

SWIFT: NDEASESS
Detta är ett bevis på att vi hanterar dina gåvor med största effektivitet.

Copyright © Insamling - Zambias Barn 2006-2018. All rights reserved.

SKOLAN

Skolan heter Kanyenda Center Private School. Skolans första del började byggas efter första hjälpen från ”Världens Barn fond” 2006. Nästa del byggdes efter en donation från ett Alingsås par och var klar 2008. Vi har idag 4 klassrum med biutrymme samt en boende del för lärare. En ny del påbörjades under våren 2014.

Skolan har fått elektricitet nu tack vare gåvogivarna. Därför har skolan blivit en samlingsplats även efter mörkrets inbrott. Det planeras läskurser för vuxna analfabeter på kvällstid. Idag går cirka 380 barn i skolan. Hälften av barnen är våra fadderbarn. De som inte är fadderbarn får betala 10 dollar i kvartalet. Det finns de föräldrar som inte har råd med detta. Dom får då komma och göra lite trädgårdsarbete istället. Det har fungerat bra enligt våran koordinator Albert Golden Taulo. Det finns stort behov idag av förskollärare och grundskollärare. Lärarna på plats vill gärna ha nya pedagogiska tips. Idag får barnen endast sitta och upprepa vad läraren säger eller skriver. Att variera undervisningen är ett mål. Grupparbeten och problemlösning i par vore nyttigt för att stärka individen.

Målet är att alla skall kunna läsa och skriva och kommunicera på engelska när de lämnar 3:an och skall starta i den kommunala skolan. Ett läsår i Zambia är uppdelat i 3 terminer, jan-mars, maj-juli samt sep-dec. Loven sammanfaller med jordbrukets olika perioder. Alla barn får ett mål mat per skoldag. Oftast serveras ”n’shima”, gröt gjord på majsmjöl. Vid speciella tillfällen kan potatis eller ris serveras.